Chili sin carne
Kategori:Mat och sånt
Orden sin och con lärde jag mig ganska tidigt i mitt liv, när jag var i Spanien för första gången då jag inte ens var tonåring än. Det stod så på läskflaskorna, om läsken var med eller utan koffein.
Chili sin carne betyder alltså chili utan kött. Och jag tänkte dela med mig här av receptet jag använt för att göra denna underbart goda måltid.
Ingredienser för 6 personer:
- 3 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 2 zucchini
- 2 paprikor (jag använde 1 röd och 1 grön)
- 1½ msk malen spiskummin
- 1½ tsk cayennepeppar
- 1½ tsk malet bryggkaffe
- 3 msk olivolja
- 1 burk kidneybönor
- 2 burkar vita bönor
- 3 burkar krossade tomater
- salt, peppar
- chili, efter smak (jag skippade den, blir starkt nog för mig ändå).
- 3 vitlöksklyftor
- 2 zucchini
- 2 paprikor (jag använde 1 röd och 1 grön)
- 1½ msk malen spiskummin
- 1½ tsk cayennepeppar
- 1½ tsk malet bryggkaffe
- 3 msk olivolja
- 1 burk kidneybönor
- 2 burkar vita bönor
- 3 burkar krossade tomater
- salt, peppar
- chili, efter smak (jag skippade den, blir starkt nog för mig ändå).
Gör så här:
Hacka lök, vitlök. zucchini och paprika. Fräs grönsakerna tillsammans med kryddorna och kaffet i olivolja tills det blir gyllenbrunt.
Tillsätt bönor och krossade tomater och låt sjuda i 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad chili före servering.
Tillsätt bönor och krossade tomater och låt sjuda i 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad chili före servering.
Serveras med ris, eller som det är med vitt bröd som tilltugg.
Jag är absolut inte vegetarian, jag älskar kött. Men jag tycker om grönsaker också. Och den här maträtten är supergod.
För övrigt höll jag på att bränna upp köket mitt när jag skulle börja laga maten, håll koll på oljan!